Арт работилница „Плетката – тайната на баба“

Информация за събитието

20..01.2018, 14:00 Културен център "Бялата къща", Стария Град

Арт работилница „Плетката – тайната на баба“

Заповядайте на 20.01.2018 г. от 14:00 часа в културен център „Бялата къща“ и станете част от нашата арт работилничка „Плетката – тайната на баба“, защото плетенето предразполага човека към общуване, създава нови приятелства и събира хората заедно на ароматно кафе или чаша чай.

Работилничката e подходяща за начинаещи. Вие ще получите детайлни обяснения, за това как да направите примка – основата на всяка техника за заплитане. В продължение на 2 часа практически занятия ще можете сами да направите плетка, която може да бъде основа не само за шал и шапка, но и за блуза или други аксесоари. За начинаещите плетачи най-добрият начин за добиване на опит е да започнат с плетенето на шал. За целта сме подбради подходяща прежда и комплект шишове за плете за всеки участник.
Курсът ще се води от една изключително забавна и приятна дама – Величка Хаджиева. Групата ще се състои от макс. 20 души. Целта е да има индивидуално внимание към всеки един участник.
Работилничката е подходяща за деца над 10 години и възрастни.


Зимата е сезонът на шалове, шапки, ръкавици, пуловери – често, произведени от сръчните ръце на баба, които ни обгръщат в топла прегръдка. Плетенето на пуловери и шалове, обаче, отдавна не е занимание само за любимите ни баби. То се превръна в социален феномен, който въздейства и допринася активно за поддържането на мисълта и концентрацията ни. Плетенето не е сложна дейност, но не може да се усвои мигновено. За него трябва ритъм, пъргавина на мисълта, както и постоянна активност на ръцете.
Плетенето е истинско творчество, защото носи изключително задоволство, когато видиш своя многоцветен шал, който никой друг не притежава. Плетенето не е просто хоби, а дейност с крайна цел. Какво по-хубаво от това да създадеш чифт ръкавици, пуловер или мека жилетка. Създадената дреха е награда за постигнатата цел, която човек си е поставил. Изключително приятно е и чувството да подариш на някого плетена дреха, за създаването, на която си прекарал много часове. Това е повече от подарък: ти му даваш своето време, въображение, творчество и чувства, вложени във всеки един бод.

Цена: 12 лв.
Цена за двама (родител с дете, приятел/ка) – 20 лв.