Арт работилница „Рисувано стъкло“ за Дефиле „Вино и гурме“

Информация за събитието

05..05.2018, 13:30 Културен център "Бялата къща"

Арт работилница „Рисувано стъкло“ за Дефиле „Вино и гурме“

Сега е моментът да пробвате нещо различно! Вдъхновени от виното по време на дефиле „Вино и гурме“, ще се докоснете до една от най-красивите техники в изкуството – стъклописа!
В неповторимата атмосфера на „Бялата къща“ ще изрисувате сами чаша за вино – уникален подарък за вас или за вашите близки и приятели!
Арт работилницата „Рисувано стъкло“ ще ви запознае с историята на стъклописа и ще ви покаже как се ражда рисунката и как се запълва с бои, за да се превърне в един готов и завършен шедьовър. Ще ви даде усещане за светлина и цветове, прозрачност и плътност. Под ръководството на Атанас Камешев, всеки изкушен посетител ще може да овладее материалите и техниките за рисуване върху стъкло и да се запознае с основните правила и приложението им. Работилницата ще се проведе еднократно в рамките на събитието дефиле „Вино и гурме“ на 5 май, 13:00 – 15:00 часа.
Не е нужен предварителен опит в областта на живописта и рисуването. Всички необходими умения ще придобиете по време на събитието, а накрая ще си тръгнете с вашето уникално произведение върху стъкло.