Момичешки тайни и най-щурото “Пижамено парти”

Момичешките тайни на едно  “Пижамено парти”

Това са може би най-забавните  партита, защото са с преспиване. Те започват в една прекрасна възраст, когато децата са още толкова невинни, и се превръщат в истинско събитие през пуберитета, когато се водят „тайни“ разговори за момчета и момичета. Това е времето, в което децата споделят всичко помежду си. Това не означава, че не трябва да има родителско присъствие. Напротив, то е задължително и прави партито още по- вълнуващо.

И нека партито започне сега! Но как да го организираме?

Храната

Нека да е каквато децата обичат: картофи, пица, хапки, омлети – не се заробвайте да готвите кой знае какво. Децата са дошли, за да се забавляват. Но оставете и изненада – може да e мелба, която да направят сами, сладки или мъфини, стига да искат. Напитки – постарайте се за нещо „по така”. Безалкохолни коктейли, айс нектари, фрешове и смутита, шейкове. Винаги има начин да направите напитката интересна.

Закуската

Обичайното за децата – палачинки, например, никое дете не отказва „весели палачинки“, топли банички, малко мюсли или класически сандвичи.

Лично пространство – Не се натрапвайте на децата. Златно правило.

Ако искат да играят с вас, тогава предложете идеи:

  • Модно ревю
  • Артистичен грим
  • Дискотека или караоке
  • Творческа работилница
  • Настолни игри. За укротяване на страстите към края на вечерта може да се пробвате с някоя настолна игра – пъзели, туистър, скрабъл, карти, “Не се сърди човече” и т.н.

Време е за лягане

След тоалета в банята е ред на любимото – бой с възглавници по пижами и бъбрене преди лягане. Колкото и да се изкушавате, ако те не искат да си говорят с вас – не им досаждайте. Нека си говорят за приятелите, вкусовете, любимата музика и места, на които са ходили – това са все неутрални теми.

Тайните

В никакъв случай не издавайте техните тайни на никого. Децата имат склонността да споделят проблемите си с приятелите и гаджетата, понякога с хора, които не са им толкова близки, но са ги предразположили към споделяне.

Успех и много настроене.

🙂