Рожден ден “Гривна на приятелството”

Рожден ден “Гривна на приятелството”

Какво е рожденият ден без парти, весели игри и щури забавления? Всеки би казал, че това е просто един обикновен ден. Но този рожден ден беше специален и различен. И защо ли ще попитате? Ами защото беше посветен на приятелството, творчеството и изкуството. В приятна и спокойна атмосфера, малчуганите успяха заедно да изплетат вълшебната „гривна на приятелството“. Да тя наистина стана вълшебна, защото ги научи на търпение и уважение един към друг. Всяко дете помагаше на другарчето си да избере правилния цвят и форма, а рожденичката сияеше от щастие, защото нейната плетена гривна се оказа, че сбъдва желания.

Нашата малка тайна как да направим сами “Гривна на приятелството”

Необходими материали: разноцветна прежда или конци, тиксо и ножица.

Първо трябва да си харесате няколко цвята. От всяка прежда пригответе по две нишки, които са дълги около 60 см. Завържете всички конци на възел като оставите поне 10 см свободни преди възела. Залепете за гладка повърхност, може и на бял лист с тиксо.

И така, ако сте си избрали 4цвята, значи трябва да имате общо 8 нишки, или по две от всеки от трите цвята. Разделете ги на две колонки – във всяка от двете трябва да има по един от трите цвята. Подредбата трябва да е огледална от двете страни.

Успех, приятели!

Очакваме вашите предложения и артистични идеи.

Обичаме Ви!

 

 

Аrt Birtday party