Уъркшоп “Плетенe с пръсти”

Уъркшоп “Плетенe с пръсти”

Заповядайте на 27.01.2018 г. от 13:00 часа на уъркшоп „Плетене с пръсти“. Ние ще ви демонстрираме тази техника и ще ви научим как да плетете. Макар да изглежда необичайно, плетенето без куки всъщност е доста лесно и изключително бързо. Само за 30 минути може да си изплетете безкраен шал, който дава многобройни възможности за носене. А като използвате ефектни прежди, може да постигнете уникален вид на плетивата си.
Както много позабравени хобита, плетенето отново се възражда. Също като при рисуването и тук са нужни инструменти. Но не е задължително. Плетенето може да бъде възможно само с ръце и пръсти, без игли или куки. Представяте ли си?
С малко въображение и кълбо прежда ще може да си оплетете шал, лента или чопър. За да усвоите техниката единствено трябва да ползвате пръстите на ръката. Принципът е същият, като при плетене с куки, просто този път куките ще са пръстите ви. Важен е крайният резултат – да получите едри бримки, които придават голям обем. За целта се избират прежди с меки влакна или се смесват няколко нишки, за да се получи една, достатъчно дебела. При ползването само на пръстите, може преждата да е по-тънка( ако искаме да направим лента за коса, глава или чопър за врата). Само с няколко практически упражнения лесно и бързо може да се научите и сами, дори и никога да не сте плели до сега. Освен това, този начин за плетене е много забавен и за децата, така че може да въвлечете и тях в това занимание. Какво по-интересно от това сами да си оплетат шал, гривна или играчка? Сигурни сме, че съвсем скоро ще започнете все повече да се заглеждате по обемните прежди с дебели нишки, защото този начин на плетенето е много увличащо и човек лесно може да се пристрасти към него.

От нас преждата, от вас пръстчетата и усмивките!

Очакваме ви!

Цена: 12 лв
Цена родител + дете, + приятел/ка – 20 лв

С предварително записване на телефон: 0895782861