Фолклорът среща Класиката

Концертът „Фолклорът среща класиката“ на Денислава Станева ще могат да чуят всички любители и ценители на народната, класическа и денс музика у нас. Ансамбъл “Пловдив” и цигуларката Преслава Петрова ще допълнят музикалното удоволствие от концерта с вълнуващите си изпълнения. За пръв път в България на сцената на Резиденция „Тракийски стан“ талантливото сопрано ще представи един нов стил в музиката „фолклор-опера“. Красивата Денислава ще привлече вниманието с един спиращ дъха спектакъл, съчетаващ красотата на класическото пеене с лириката на българската народна песен и звученето на модерната денс класика.
Пред публиката на тазгодишната европейска столица на културата Пловдив ще се изпълнят български народни песни с класическа интерпретация. Емблематичните „Притури се планината“, „Пустото лудо и младо“, „Хубава си моя горо“ и много други песни, докоснали се до сърцата на безброй хора.
Концертът е част от поредицата “Лятна сцена в Тракийски стан” и се осъществява с подкрепата на Орфей Клуб Уелнес АД и агенция “Мy Party”.

ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДЕНИСЛАВА СТАНЕВА

Денислава Станева е сценичен изпълнител, известна на широката аудитория с формацията „Трио Сопрано“. Имала е концерти в Италия, Полша, САЩ, Румъния, Турция. Пяла е на едни от най-добрите сцени в България като „Арена Армеец“, „Зала 1“ на НДК в София и „Античния театър“ в родния Пловдив. Сега тя работи като индивидуален артист. Отдадена на чудесата на съвеременната опера като жива форма на изкуството. В нейният глас има дълбочина, топлина и магнетизъм. Изпълненията й са комбинация от вкус и стил, контраст между сдръжаност и повдигаща емоционалност.
Денислава е първият оперен изпълнител, който обработва български фолклорни песни с нейния уникален оперен глас и подход. Зад гърба си има ред индивидуални концерти с оперни арии от известни композитори от Бароковата, Класическата и Ренесансовата епохи до XX век. Глук, Моцарт, Пучини, Верди, Чайковски, Парашкеф Хаджиев са част от нейните вдъхновени изпълнения.
Денислава диша и живее оперния живот.

Денислава Станева
Ансамбъл “Пловдивъ”
Преслава Петрова- цигуларка

Снежана Павлова- водеща

Денислава Станева- сопрано