Рожден ден „Да рисуваш ….. с Вино!“


Рожден ден „Да рисуваш ….. с Вино!“

Само за ценители.

Рожден ден „Да рисуваш ….. с Вино!“. Само за ценители.

Ако сте нестандартни, артистични и винаги различни, това е точно за вас. Обичате виното. До тук добре. Е да, знаете, че виното е за пиене!  Знаете, че то е изкуство само посебе си! Но знаете ли, че с него може да нарисувате опияняващи неща, които да запечатете в картина? Това е за Вас, за тези с различната нагласа към виното.

Мy party ви призовава да експериментирате със заложбите си. Нашите приятели от културен център „Бялата къща“ ни помогнаха да реализираме този нестандартен проект за рожден ден „Да рисуваш……. с Вино“. Заедно създадохме бърз наръчник, който ни учи как да рисуваме с вино.

Необходими материали

Виното е на водна основа, това означава, че може да използвате същите материали като при акварелите.

Хартия за акварелни картини (или кадастрон). Ние използвахме шихти.
Бутилка червено вино – колкото по-наситен цветът, толкова по-добре. За рисуване са ви нужни 2 чаши – останалото изпийте за вдъхновение;
Четки и палитра. Използваме кръгли четки (размери от #2 до #10) и обикновена пластмасова палитра;
Парцалче или кухненска хартия.

Изберете вино

За по-дълбоките лилави оттенъци изберете мерло, каберне или сира. За по-светлите, червено-оранжеви оттенъци опитайте бяло и розе.

Подгответе виното

Eдинственият начин, по който може да получите наситения и тъмен цвят е чрез редуциране на виното. Поставяте 2 чаши при средна до ниска температура и те се редуцират в продължение на 10-12 минути.

Скицирайте и направете фон

Скицирайте картината като използвате молив. След това запълнете с четка, натопена във вино.

Изчакайте фона да изсъхне

Отстъпете назад и се насладете на виното в чашата си. Кажете наздраве на приятелите.

Запълнете тъмните области

Тъмните части от винената картина могат да бъдат запълнени с по-голяма четка. Ако искате да получите по-наситен цвят повторете, но преди това изчакайте първия пласт вино да изсъхне.

Поставете контур

Поставете контурите на картината или запълнете тъмните части с най-редуцираното вино. Не бързайте да топите често четката, за да осигурите постоянен наситен цвят.

Как да се грижите за винената картина

След като приключите с картината, трябва да я оставете да изсъхне. Желателно е около няколко часа. Ако сте създали шедьовър, защитете го като напръскате със фиксатор (специален спрей).

Закачете го над камината и си сипете още една чаша от любимото вино.

Насладете се!

Източник: Мy party – агенция за събитие