Наръчник на перфектния организатор

Сигурно на всеки от вас се е налагало поне веднъж да присъства или да организира някакво събитие. Но колко от тях завършват с WoW-Това беше наистина едно уникално събитие!

През последните няколко години имах възможността да планирам и организирам много събития от различно естество и водещото за мен винаги е било да направя такова събитие, което хората да запомнят.

Затова реших да споделя своя опит с вас, за да умеете да привлечете вниманието на аудиторията. С този кратък наръчник ви представям моята концепция и най-важните стъпки и моменти от процеса на организиране на едно събитие.

СТЪПКА #1:

На първо място, трябва да помислите какво всъщност организирате?

Дали вашето събитие ще е обучение, семинар, лекция, форум, изложение, концерт. След като сте наясно какво е вашето събитие, първата стъпка е да изберете ДАТА на провеждане. Преди да започнете с организирането, трябва да изберете място и време на провеждане. Направете проучване за други събития, които могат да се случват по това избрано от вас време и период.

СТЪПКА #2:

Изберете НАЙ-ДОБРОТО МЯСТО ЗА ПРОВЕЖДАНЕ

Местоположението е от изключително значение. Определящо се оказва мащаба на мероприятието, но може би най-важното си остава локацията на събитието, паркинга и достъпността.

СТЪПКА #3:

Определете ЦЕНАТА на събитието!

Колко ще струва събитието? Опишете всичко, за което се сетите до най-дребния детайл.  Много често се допускат грешки при ценообразуването, защото се включват само видимите на пръв поглед разходи/наем на помещение, кетъринг и т.н./ Смятайте всеки детайл и най-важното е да обърнете внимание на времето, което ще вложите в организацията на вашето събитие.

СТЪПКА #4:

Определете Таргет групата на вашето събитие

Помислете каква е вашата аудитория и колко души евентуално биха дошли на събитието. Към кого е насочено? Не забравяйте, че прекалено много събития днес се случват онлайн. Не се подвеждайте от онлайн потреблението. Може много хора да харесват това, което правите, но да не купуват.

СТЪПКА #5:

Нейно величие PR –  За да постигнете така желания „Wow ефект“ не трябва да оставяте на заден план вашите партньори, спонсори, рекламните материали, как ще разпространите събитието, видео заснемането и разбира се oбратната връзка.

И каквото и да правите, никога не забравяйте, че за да сте успешни в бизнеса и в живота винаги трябва да правите Добро.

Казано по-просто, aко ни се доверите очаквайте от нас:

• Професионална консултация за най-подходящата локация за вашето събитие
• Избор на меню, съобразено с темата на вашето събитие – специално подбрана гурме кухня, с която наистина да впечатлите вашите гости
• Стилен декор и дизайн, обединени от цялостната идея и тема на събитието
• Авторски и индивидуален подход, който прави събитието уникално
• Елегантно и компетентно обслужване

Благодаря ви! Ще се радвам да съм Ви била полезна.

С пожелание за много успехи!

Снежана Павлова

Управител, My Party